Blomster som gave
Rosa

Blomster som gave

Blomster kan brukes til mye og er vakre å gi i gave. Blomster er romantisk og brukes gjerne i forbindelse med høytidelige anledninger som bursdag, bryllup osv. Kunnskap om blomster er viktig, og man kan ikke gi samme type blomster til kjæresten, som for eksempel til en bestemor. Man gir gjerne roser til sin kjæreste, og for eksempel en fargerik bukett kan være fint når noen er syk.

Det er mange som ikke er klar over virkningen av blomster, og hva det har å si for humøret og selvfølelsen når man får en flott blomsterbukett i gave. Å gi blomster i gave betyr at du setter pris på vedkommende, og det gir ekstra oppmerksomhet. Blomster kan dog være dyrt, og mange kjøper derfor andre gaver i stedet. Man gir ikke blomster til hvem som helst, og det bør helst være en spesiell anledning utover en vanlig bursdag.

Bruk av blomster

Blomster blir gjerne brukt som gave på Valentinsdagen 14. februar, og mange gir røde roser til sine kjære. Av og til er det enkle ofte det beste, også når det gjelder blomster, og det kan være fint med bare én blomst – det er ikke alltid nødvendig med en stor bukett. Det er fint å plukke markblomster om sommeren og gi det som en liten gave til mor eller far og vise at man bryr seg.

Det er fint å velge blomster etter årstiden, og for eksempel velge en flott høstbukett med lyng og oransje blomster til en som har bursdag om høsten. Om sommeren er det fint med lysere blomster, og man kan for eksempel gi en blomsterkrans til håret, i gave. Det er også fint med noen enkle blomster om sommeren.

Bruk av blomster
Bruk av blomster

Blomster kan kombineres sammen med andre gaver, for eksempel konfekt eller brennevin, og dette er gjerne en romantisk gave. Man kan også gi løker, knoller og spirer i gave, som senere vil utvikle seg til flotte blomster når man planter dem – denne gaven kan man for eksempel gi til en venn, nabo eller et familiemedlem, som en “Takk for hjelpen”.

Man kan også gi blomster som et symbol eller som et “lykke til” for fremtiden – et eksempel kan være når man etablerer seg og flytter inn i sitt eget hjem, da kan man for eksempel gi en stor grønn plante som symboliserer stabilitet og ro, og dette er også et praktisk element i boligen.

Blomster gis ofte i forbindelse med høytid, for eksempel til dåp, konfirmasjon og bryllup, men man kan også gi blomster i en personlig gave uten noen hensikt, men bare for å vise at man er glad i vedkommende, ved en hvilken som helst anledning.

Blomster blir også gitt som en trøst, og man bør velge blomster som passer til vedkommende. Blomster sprer glede, gir bedre humør og gir hjemmet bedre energi. Mange har store forventninger til blomster, og noen gir blomster bare en sjelden gang fordi det blir sett på som høytidelig, men tvert imot så bør man gi blomster oftere.