Rosa

Egne erfaringer ved i gi blomster i gave

Jeg ser vel ikke på meg selv som noen stor romantiker. Tror nok ikke så mange andre heller gjør det. Tenker da så klart på det motsatte kjønn for de som måtte være i tvil. Men nettopp dette med å gi bort blomster generelt, og roser spesielt, er noe jeg faktisk er ganske flink til og jeg synes det er noe spesielt ved å gjøre det.

Det er jo ikke alltid det er til ektefellen, eller kjæresten man gir bort blomster. Det kan være til andre familiemedlemmer som fortjener en ekstra oppmerksomhet, bursdag, merkedager av forskjellige slag, kollega eller rett og slett til noen helt andre som betyr noe spesielt for deg.

Spesiell glede i både det å gi, men også å få blomster

Det er jo ikke slik at det alltid må være roser som jeg kjøper ved spesielle anledninger, men må nok innrømme at de kommer langt opp på listen min. Jeg kjenner en spesiell og egen glede ved å gi blomster og da spesielt roser, jeg ser også på de som får det at dette er noe de verdsetter langt mer enn en eske konfekt eller en pakke med sokker fra kolonialen.

Spesiell glede i både det å gi, men også å få blomster
Spesiell glede i både det å gi, men også å få blomster

Blomster levert på døren

Blomsterbud er jo ikke akkurat noen nytt, disse har sikkert eksistert i lang lang tid. I gamle dager kan det vel tenkes at de ble levert til fots og kanskje på sykkel, i dag blir de nok ofte levert med egne bud som kjører bil. Jeg har selv kjørt blomster på døren til kunder, ser da at de fleste bokstavelig talt blomstrer opp, så sant det ikke er i anledning noe trist som dødsfall og begravelser så klart.

Blomster levert på døren
Blomster levert på døren

Blomster til ektefellen

Jeg har en bakgrunn som tidligere gift mann, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg var flink med å gi min kone blomster. Mange sa at du må jo ikke gi henne så ofte blomster, da slutter hun å sette pris på dem. Andre sa at det å gi blomster til kona, er det samme som å dekke over dårlig samvittighet for noe man angrer seg på. Forstår nok budskapet eller meningen med begge meningsytringer, men jeg vil nå uansett påstå at det å gi blomster sjelden er feil eller kan mistolkes. Jeg har nok ikke vært like flink til å gi blomster i forhold jeg har hatt etter jeg ble skilt, det har så klart skjedd men ikke i like stor grad som tidligere. Kanskje derfor jeg fortsatt er en singel mann, ikke lett å si men det kan jo tenkes.

Blomster som gave

En del sliter med å finne på hva man skal gi i gave, tenker da spesielt til bursdager. Jeg foretrekker ofte å kjøpe blomster om jeg ikke aner hva jeg skal finne på, de fleste setter veldig stor pris på det vet jeg. Hvor mye mer koselig er det ikke med en bukett eller for den saks skyld en blomstergruppe, enn et gavekort eller sokker og underbukser. Morsdagsgave er nesten uten unntak blomster, kanskje veldig forutsigbart år etter år, men gleden både ved å gi å få er i alle fall alltid den samme.