Fargen på buketten
Rosa

Fargen på buketten

Har du noen gang gått i fella og kjøpt gule roser, og den eneste takken du fikk var et stygt blikk? Det kan ha noe med at blomster, og spesielt roser har en spesiell betydning. I anledning Valentines Day, tar vi en nærmere titt på hva de ulike fargene på roser symboliserer.

Naturlige farger

Røde roser er ganske uproblematisk. De står rett og slett for kjærlighet. Du er på trygg grunn om du kjøper røde roser til noen du elsker. Hvite roser assosierer vi ofte med bryllup og åndelighet. Ikke så lurt å handle til noen du bare ønsker en date eller to med. Hvite roser kan også bety nye begynnelser og uttrykker dermed et håp for fremtiden. Fargen benyttes også for å minnes noen eller for å si farvel. Hvite roser formidler respekt og uskyldighet. De kan derfor være en fin måte å fortelle noen at du tenker på dem.

Gule roser har opprinnelig vært et tegn på sjalusi eller utroskap. Det er kanskje ikke så rart om du får et stygt blikk fra kjæresten om du serverer henne en bukett med gule roser til valentinsmiddagen. Spesielt om hun ikke har fått med seg at betydningen av denne fargen har endret seg nå i senere tid. Den vibrante fargen forbindes mer med vennskap, varme og glede. Gule roser med rød kant på kronen er enda bedre, og innslaget av rødt betyr å bli forelsket. Disse rosene passer perfekt for et ferskt forhold. Rosa roser er det heller ingenting i veien med å gi, da disse symboliserer eleganse og nåde. Ikke så langt unna finner vi roser i fargen fersken, med en mening som heller ikke er fjernt fra den rosa.

Ferskenroser betyr beskjedenhet, oppriktighet og takknemlighet, og kan gjerne sendes sammen med et takkekort til noen du ønsker å takke. De brukes også ofte som en oppmerksomhet til en ung datter eller venn. På våren kan vi ofte se roser i fargen lavendel, og de representerer kjærlighet ved første blikk. De kan du gjerne bruke for å uttrykke fascinasjon og beundring. Om du har en venninne som snart skal få barn, kan du fint kjøpe henne en bukett med grønne roser. De symboliserer de beste ønsker for et velstående nytt liv eller ønske om god helse.

Unaturlige farger og antall

Unaturlige farger og antall

Blå og sorte roser kan ikke skapes naturlig, og de omgis dermed av mystikk og flyktighet. De sorte representerer ofte død eller slutten på et forhold eller følelse. En slik bukett er naturlig nok ikke noe man gir med glede, men heller i sorg. Blå roser derimot utstråler mer mystikk og er et uttrykk for lyst og begjær. Som gave kan de også uttrykke uoppnåelig kjærlighet. Om du finner en blå rose på trappa di, skal du ikke se bort fra at du har en hemmelig beundrer som tror at du aldri kan bli hans. Om du nå tror at du har det klart for deg, og kan stikke til nærmeste blomsterbutikk og kjøpe en bukett roser, så ta deg likevel i akt. Antallet i en bukett har også betydning for hvilket budskap du formidler til mottakeren.