Rosa

Kjente og mindre kjente roser

Jeg har tidligere skrevet litt om de mest solgte, og de mest kjente navn på roser her til lands. Vi skal fortsette med å se videre på listen, over de mest solgte rosene de siste årene. Det dukker også opp nye navn, og det er jo spennende at de kjente og kjære sortene kan bli utfordret. Vi var nok mer ensporet i valg av blomster tidligere, det kan virke som vi nå veksler litt mer mellom sortene. Mer kunnskap kan nok være en av flere årsaker, og ikke minst gleden ved å kunne variere og overraske den som skal få blomstene. Jeg synes det er minst like gledelig å gi noen blomster, som det er å få en flott bukett.

Nightingale

Her er en av nykommerne jeg snakket om, og som allerede har blitt veldig populær i butikkene. Om det er den vakre lillafargen, formen eller lang holdbarhet, som tiltaler oss er ikke lett å si. Men det kan jo tenkes at det er en kombinasjon, av alt sammen. Vi nordmenn liker at blomstene, holder seg vakre lenge. Det at Nightingale allerede har klatret opp på en sjetteplass, viser jo at dette er en rose som er kommet for å bli.

Brudens favoritt

Fargen på Magic Avalanche, er ferskenfarget. Det har de senere år, vist seg at svært mange brudepar velger denne vakre rosen. Den er like pen i brudebuketten, som den er på bordet under festen. Det skal bli spennende å se, om den klatrer ytterligere oppover på listen med tiden.

Brudens favoritt
Brudens favoritt

Mariyo

Den har også fått stempelet «Høstens favoritt» Den selger godt hele året, men aller best om høsten. Noen mener det skyldes de varme fargene den har, den er tofarget med røde og oransje fargetoner. Gult og oransje er jo typiske høstfarger, så det finnes nok flere årsaker vil jeg tro.

Deep Purple

Man skulle kanskje tro at det er snakk om en kjent musikkslager, men dette er altså navnet på en av de aller nyeste rosesortene. Den har ikke vært lenge i salg i Norge, men har på kort tid gjort seg bemerket hos kundene. Den dype lillafargen er tydeligvis noe vi liker, men den er også rosa. Det er med andre ord en tofarget rose, og med et kraftig og vakkert rose hode.

Jeanette

Ja her er det enda en nykommer, som har gjort sterkt inntrykk på brudepar. I tillegg til at den er flott å se på, er den lett å kombinere med det meste av farger. Den er også blant de rosene, som holder seg lenge.

Fairtrade

Jeg har tidligere skrevet litt om Fairtrade-produkter, også når det gjelder produksjon av roser. Ved å velge produkter med denne merkingen, bidrar man til å bekjempe noe av fattigdommen som finnes rundt i verden. Man vet at rosen man kjøper, er produsert av mennesker med anstendige lønns- og arbeidsvilkår. Senere skal vi se litt mer på hvordan rosene produseres, hvor i verden de kommer fra. Det er i de fleste tilfeller, lang vei fra produsent til kunde.