Rosa

Norsk Roseforening

Det finnes lag og foreninger for det meste, og roser er ikke noe unntak fra dette. Det ville jo være merkelig om man ikke hadde en forening for mennesker som elsker denne vakre blomsten. Det viser seg at de er ganske så aktive også, og det finnes tilsvarende foreninger i våre naboland. Så her er det et godt og tett samarbeid. De samarbeider blant annet med forskjellige arrangementer. Det er sikkert både faglig og sosialt flott at det finnes en slik forening. Jeg tenkte vi skulle se litt nærmere på hva de driver med, og hvordan de er organisert.

Formål

Formål

Formålet er enkelt og greit, det å øke interessen og kunnskapen om roser og rosedyrking.Det er mange som sitter på mye kunnskap, og ikke minst erfaringer om sin hobby. Ved å treffes i en forening som denne, er det en utmerket måte å utveksle kunnskap og erfaringer på. Uansett hvor lenge man har holdt på med rosedyrking, blir man aldri helt utlært. Lokalavdelinger I dag består Norsk Roseforening, av åtte lokale avdelinger. I tillegg til disse, er det ett hovedstyre med medlemmer fra Agder, Vestfold, Gudbrandsdalen og Oslo-området. De områdene som ikke er dekket av lokallag, har kontaktpersoner som er knyttet til foreningen. Lokallagene er så nær som alle, tilsluttet Norsk Roseforening. Det jobbes nå med å få med, en klubb i Drøbak og Rogaland. Så som vi forstår, det er hektisk og god aktivitet i foreningen. Norsk Roseforening, finnes i dag med lokallag på følgende steder/fylker:

 • Agder Roseforum, NRF Hordaland, NRF Ringerike, NRF Østfold, NRF Vestfold, NRF Gudbrandsdalen, NRF Romerike og NRF Oslo og omegn.

  Rosebladet

  Dette er navnet på Norsk Roseforening sitt medlemsblad, dette kommer ut fire ganger årlig og er en av mange medlemsfordeler.

  Verdenskongress og Nordisk rosehelg

  I 2018 ble det arrangert både verdenskongress og Nordisk rosehelg i Danmark, her samles naturlig nok roseelskere fra nesten hele verden. Det er jo ikke alle som har mulighet til å kunne reise på slike treff, men lokalavdelingene kan også på mye for de som ønsker det. Hvor aktiv en lokalforening skal være, er veldig opp til hver og en. Det er bare å engasjere seg og være aktiv, kom gjerne med innspill og ideer. Om man lurer på navn på sin lokale roseklubb, er det bare å ta kontakt med Norsk Roseforening. Det er et ønske fra sentralt hold, om flere medlemmer som kan bidra både lokalt og nasjonalt.

  Meld deg inn

  Medlemskap for enkeltmedlemmer, koster 300 kroner årlig. Det er også mulighet for å tegne familiemedlemskap, dette koster 400 kroner årlig. Som medlem får du et flott medlemsblad, som jeg allerede har vært inne på. Men du får også mulighet til å del ta på arrangementer, kurs og møter i regi av foreningen. Bruk av foreningen sin flotte og informative hjemmeside, som medlem får du tilgang til mer stoff enn det som ligger åpent for alle.

  For mer informasjon om Norsk Roseforening, sjekk deres flotte hjemmeside. Veien til medlemskap er ikke langt unna, og snart står en ny sesong for døren.