Rosa

Roser er favoritten hos nordmenn

De store kjedene er samstemte, rosene er og blir de mest etterspurte og populære blomstene. Jeg tenkte vi skulle ta en rask gjennomgang, på noen av de mest populære rosesortene. Alle har dem sin bakgrunn og opphav, dette skal vi se nærmere på senere. Det vil jo være mer interessant neste gang man skal velge type roser, og vite litt om historien til de forskjellige sortene. De største aktørene på det norske markedet, har over hundre rosesorter til salgs i løpet av året. Det er ingen annen blomst, som kommer i nærheten av dette.

Bestselgeren

Alle opplysningene og statistikker i denne artikkel, er hentet ut fra fjorårets salg hos en ledende kjede i Norge. Det er derfor grunn til å tro, at man kan feste lit til at dette gir et riktig bilde av salget totalt i Norge. På toppen troner den kjente rosesorten Glow, du har nok sett den mange ganger. Den er to-farget, med rosa kant og hvit innover i blomsten. Jeg vil tro at det er ganske stor sjanse, for at du har kjøpt denne til ektefellen eller kjæresten. Ikke bare er den flott å se på, men den er også robust og derfor er holdbarheten på Glow av den lengste du kan finne. Dette er nok også en av årsakene, til at den selger så godt som den gjør.

Stilrent

Navnet er Icebreaker, dette er nok den store «Bryllupsblomsten» og den kommer på en god 2.plass på salgsstatistikken i Norge. Når man har fått en Icebreaker i vasen, er det flott å se det store hvite rosehodet som åpner seg i all sin prakt.

Kjærlighetsrosen

Det finnes jo flere typer kjærlighetsroser, men det er Furiosa som bærer navnet og det med rette. Den legger seg godt inn på en tredje plass, og det er nok grunn til å tro at mange kjøper nettopp denne vakre fløyelsrøde rosen-til den man er glad i.

Den romantiske

Den romantiske
Den romantiske

Kjærlighet og romantikk går litt side om side, i alle fall i roseverden. Hva man velger kan nok være litt tilfeldig, men ekspertene er ganske bevisste på hva som passer den enkelte. Alt til sin tid, slik er det også med valget av roser. La Belle er navet vi finner på fjerdeplassen, den er rosa av farge og har lenge tronet høyt opp på salgslistene. Den er flott alene, men også sammen med Belle Rosa roser. Igjen snakker vi om en rosesort, med god holdbarhet.

Belle Rosa

Likner en del på La Belle, og Belle Rosa tilhører også de mer hardføre rosesorter som du kan ha gleden av lenge. De har noe ulike farger, dette fordi fargen avhenger av hvor de er blitt dyrket. Jo høyere opp i terrenget de dyrkes, desto sterkere farger vil blomsten ha. Det var vel i korte trekk, det som kan sies om femteplassen på listen.

Velg riktig rose

Det er så klart viktig å vite, hvilke roser som passer i de ulike anledninger. Dette får man som regel kyndig hjelp til hos forhandler, om man synes det er vanskelig og man føler seg usikker. Og om man skulle bomme, så er det som regel ikke den store krisen uansett. Men det å lese seg opp litt, er nok ikke så dumt. Det ligger også mye god informasjon ute på nettet.