Rosa

Roser i København

Roser finner man over hele verden, og de fleste hovedsteder har flotte parkanlegg hvor roser utgjør en stor del av beplantningen. De flotteste rosebedene, finner man ofte der turistene ferdes. Dette er jo et signal og et budskap, om at byen og landet vil vise seg frem fra sin beste side. Ja det blir nesten som når man får besøk selv, da pynter man gjerne opp heimen med vakre blomster. København er en flott by, selv om den er stor by er den på mange måter intim og privat også. Det å vandre gatelangs i København, er noe helt eget. Det finnes også mange flotte parkanlegg, og det er ikke noen tvil om at danskene er dyktige gartnere.

Den lille romantiske by haven på Østerbro

Innenfor de høye murene til by haven  på Østerbro, finner man et hav av spennende blomster, busker og trær. Det blir et helt spesielt klima her inne, dette fordi murene skaper et lunt klima. Det er ikke mindre enn 25 ulike rosesorter inne i by haven, godt blandet mellom hekkeroser, buskroser, klatreroser og enkeltstående roser. For de som har interesse for roser, er et besøk i by haven absolutt å anbefale.

Eksotiske frukter

På grunn av det lune klimaet som finnes i by haven, liker faktisk frukter som oliven, fiken og kamelia seg godt der. Disse finner vi jo tradisjonelt, langt lenger sør enn Danmark.

Lysthus og terrasse

Et besøk til by haven på Østerbro, kan man ta på sparket. Det er fri entré, og verten byr gjerne på et glass vin på terrassen eller i lysthuset man finner der inne. Det er ikke noen overdrivelse å si, at by haven er et romantisk sted med en helt spesiell atmosfære.

Kongens have

Dette er København sin utgave av vår egen Slottspark, og ligger sentralt i den travle storbyen som København er. Kongens Have omkranses av Sølvgade/Gothersgade og Kronprinsesse Gade.

Kongens have

Rosenborg slott

Midt inne i den gamle slottshagen, finner vi det kjente Rosenborg slott. Dette var kong Kristian IV sin sommerresidens, og er bygget på 1600-tallet. Selv om det finnes mange grønne lunger i København, er slottshagen noe helt spesielt. På sommeren er det ganske imponerende, med alle roser og lavendel man kan finne inne i haven. En tur til København, da er slottshagen noe man bare må få med seg.

Københavns mest populære park

Innbyggerne i København, bruker parken til trim og rekreasjon. På flotte sommerdager, er det ofte svært mange innom parken. Hageanlegget ble opparbeidet allerede på begynnelsen av 1600-tallet, og den dag i dag har parken det samme stisystem som den gang. I dag er parken oppe for alle og enhver, men slik har det ikke alltid vært. Men etter man åpnet den for allmennheten på 1700-tallet, har danskene elsket å bruke parken. Det finnes flotte rosehager og lindealleer, i den kjente renessansestilen inne i parken.

København er mer enn shopping og puber

Det er jo ofte dette man forbinder med den danske hovedstaden, men hvorfor ikke utvide horisonten litt. Hvis man velger en langweekend i København, vil jeg anbefale minst en dag i byens grønne lunger.