Rosa

Sjeldne blomster verden over

Vi har tidligere sett en del på både planet og blomster, i en god kombinasjon mellom norske og utenlandske varianter. Når det kommer til blomster- og planteriket, tar det nesten ikke slutt på hva man kan finne av spennende arter. Denne gangen tenkte jeg å reise litt rundt i verden, og bli bedre kjent med noen arter som virkelig er sjeldne. Dette er ikke arter som er veldig kjent, kanskje nettopp fordi de er så sjeldne. Vi starter den store reisen vår i Asia, hvor svært mange av artene på listen kommer fra. Jeg for min del hadde aldri hørt mange av navnene, så kanskje det er flere som kan lære noe av vår rundreise som starter her og nå.

Hvit Lotus

Hvit Lotus

Som så mange andre arter, har også denne flere navn. Den har også navn som «Den egyptiske hvite vannliljen» og «Tiger-Lotusen» Den tilhører Nymphaeaceae-familien, og er å finne på forskjellige steder i Øst-Afrika og Sørøst-Asia.

Snowdonia Hawkeed

Dette er en blomst som man trodde var utryddet, helt til den dukket opp i Wales i 2002. Da hadde ingen sett denne arten siden 1953, så funnet i Wales var ganske sensasjonelt i seg selv.

Shenzhen Nongke Orchid

Navnet på denne blomsten stammer fra gruppen som skapte den, den er med andre ord en menneskeskapt art. De brukte hele 8 år på å dyrke den frem, og selges for svimlende beløp til rike kjøpere.  Den er dyr fordi den er sjelden, men også fordi den har et flott utseende og også en delikat smak sies det.

Attenboroughs Pitcher Plant

Attenboroughs Pitcher Plant

Vi skal til Filipinene hvor denne sjeldne blomsten, ble oppdaget inne i jungelen av en gruppe mennesker som var på ekspedisjon ute på de ville og vakre øyene. Gruppens opprinnelige oppgave, var å finne urbefolkning og ikke blomster. Men det å komme over en slik sjelden blomst, var en stor sensasjon og gruppen gav den navnet etter den kjente britiske kringkasteren Sir David Attenborough.

Rafflesia Arnoldii

Vi holder oss i Sørøst-Asia, og nærmere bestemt skal vi til Indonesia. Denne blomsten vokser i regnskogene, og er å regne som den blomsten i verden som er størst. Så her snakke vi ikke bare om en sjelden blomst, men også en riktig stor blomst – som kan bli opp til 3 meter i radius på selve blomsten.