Rosa

Tørkede roser

Det er mange som tørker roser, og dette vil ved den rette fremgangsmåten kunne resultere i at man har en flott bukett nær sagt evig. Min eks kone gjorde alltid dette, enten om det var en bukett hun hadde fått av meg en helt vanlig lørdag, eller en bukett fra mer spesielle anledninger som bryllup og andre større begivenheter. Det ble etter årenes løpe en betydelig bunke med roser som fant veien opp til toppen av seksjonen, som var «Lagringsplassen». Et triks som jeg husker hun benyttet seg av, var å bruke vanlig hårspray for å bevare dem, men også for å unngå at de drøsset eller falt fra hverandre. Det som er sikkert er at det ble et flott skue etter hvert som årene gikk, ble bunken bare større og større. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk når hun startet med dette, jeg trodde nok aldri de skulle bli så gamle. Per dags dato er nok den eldste buketten ca. 25 år gammel.  Ok dette var litt av egne erfaringer med tørkede roser, eller rettere sagt min tidligere kone sine erfaringer.

Tørkede roser
Tørkede roser

Som nevnt valgte min kone å bruke hårspray som verktøy/metode for at de skulle bevares lengst mulig, men jeg vet om andre som faktisk også bruker mikrobølgeovn på lav temperatur i ca. 3 min. Denne metoden forstår jeg ikke helt hvordan fungerer, men den skal etter sigende fungere greit denne også.

Det er viktig at man henger buketten opp/ned i tørkeprosessen

Lakkering og innramming av tørkede roser

Som alt mulig annet finnes det sikkert et hav av muligheter når det gjelder fremgangsmåter, og metoder når det gjelder tørking av blomster. Det er også en del som velger å lakkere dem, men da er det viktig at man har latt dem tørke 100% først, det er snakk om noen ukers tørketid før man finner frem lakkboksen. Fargevalg er så klart opp til deg selv, men om man ønsker å bevare rosene mest mulig lik originalen vil nok klarlakk være det beste. Om man ønsker å gjøre enda mer ut av dette, kan man velge å lage en ramme eller kjøpe en så klart. På denne måten vil brudebuketten bli et vakkert skue for all fremtid

Tørkesteder/metoder

Det er som sagt mange metoder man kan bruke, sted og opplegg for å tørke dem er nesten bare fantasien som setter grenser for, men det beste er at dem heger til tørk på et mørkt sted. Om man ikke har mulighet til dette, kan man rett og slett henge dem opp for eksempel på en snor inne i huset. Det vil jo være en fryd i seg selv om man tar seg litt tid med hvordan man innordner seg med denne prosessen også, man kan for eksempel henge dem opp i persienner, men da gjerne en og en rose og ikke hele buketten. Noe velger og tørke dem ved hjelp av sand, men dette kan være litt skummelt da vekten av sanden kan resultere i at bladene kan falle av.

Tørkesteder/metoder
Tørkesteder/metoder

Det er så klart mulig og også bruke en vanlig stekeovn, men pass på temperatur og «steketid».